Hoop

 

 

 

De belofte van 2014 is
Naziha Joundi.
Het werd een 3D sieraad!

 

Antependia Orie Antependia Orie
Expositie in de St.Joris Kerk in Drempt , september 2014.
TV Gelderland

Kunst en geloof Oosterhout Deelname een de expositie "Kunst en geloof"in de Vredeskerk te Oosterhout, bekijk de foto reportage...

Tijdens de WOMED Award in maart , ging de prijs van de "Belofte 2013" naar Kim Vandenplas.

Het is een zilveren speld/hanger.

De symboliek van het sieraad is:

Elke vrouw is de spil figuur van haar bedrijf en de geplooide stof is haar goed draaiende bedrijf. De zilveren parels staan symbool voor haar medewerkers.

De spil is 3D geprint en de hanger is door gedraaide stof geinspireerd.

Kim Vandeplas is Belofte 2013

Kim van Libra Services mag zich de meest beloftevolle onderneemster noemen. Als zaakvoerster van een schoonmaakbedrijf dat zich richt op onderhoud van kantoren, showrooms, winkels en bedrijfsgebouwen heeft zij een knap traject afgelegd.  Het bedrijf begon als glazenwasserij zonder personeel.  Na een zwaar arbeidsongeval van haar man, nam Kim het initiatief en bouwde ze de zaak uit tot een volwaardig schoonmaakbedrijf. Ze hoopt andere vrouwen te inspireren om ook de stap naar het ondernemerschap te zetten en wil aantonen dat het kan met inzet, wilskracht en de nodige realiteitszin!

De prijs werd door Minister Kris Peeters uitgereikt op de Womed Award 2014.

In de paasdienst van 20 april 2014 is de door mij gemaakte paaskaars de Protestantse Kerk van Brussel worden binnen gedragen. Het is een eurovisie uitzending en de VRT kwam de fabricatie filmen

VRT opnamen paasdienst 2014

 

In 1978 kwam ik na mijn juweliers opleiding in Schoonhoven in Nederland naar Begië. Bij Wolfers en Chaumet op de Louisa laan te Brussel ging ik werken. Eens getrouwd en moeder van drie kinderen, zette ik mijn artistieke ontwikkeling op eigen houtje verder.
"Mijn voorliefde voor borduurwerk en dit gecombineerd met de fabricatie mogelijkheden van een sieraad, hebben tot mijn “Crafts” lijn geleid. Het zijn sieraden die zich kenmerken door de vloeiende vormen van de stof en ze hebben ook het aparte patroon van de borduursteken. Eenmaal het stuk in “was” vervaardigd, gaat het naar de gieter en wordt het een gouden of zilveren sieraad. Deze verloren wastechniek biedt me een grote vrijheid en maakt een waaier van ontwerpen mogelijk. Als het resultaat een strakke belijning vergt, dan gebruik ik de computer om te ontwerpen."

Toen mijn kinderen klein waren deed ik vrijwilligerswerk. Ik gaf les in een open atelier aan Armeense zilversmeden en migrantenvrouwen uit Molenbeek. Deze lessen in borduurtechnieken hebben mij ertoe aangezet om voor enkele kerken altaardoeken te vervaardigen. Deze symbolische afbeeldingen boeien mij nog steeds."

 

 

In het Andy Warhol museum in Pittsburgh waren tijdens de rapid 3 D juni 10-13 mijn ontwerpen tentoongesteld.

Lees meer over deze ontwerpen....

Andy Warhol Challenge ontwerp Cathrien Orie Andy Warhol Challenge ontwerp Cathrien Orie
Andy Warhol Challenge ontwerp Cathrien Orie
Andy Warhol Challenge ontwerp Cathrien Orie Andy Warhol Challenge ontwerp Cathrien Orie

De prijs voor de "WOMED Award Zuid 2012" is dit jaar ontworpen in 3 D.

De vrouwen uit Guinee ontvingen uit de handen van prinses Mathilde de trofee.

De symboliek van dit ontwerp is het volgende:
Hun ondernemingszin straalt uit op hun omgeving en kent geen grenzen. De omkadering van “markant” heeft op hen en op zoveel anderen een positieve invloed.

De prijs is door mij in 3 D ontworpen en wordt geprint door de firma Twikit.